Foto: SVT/TT Nyhetsbyrån

Dagen efter: ”Förstår fortfarande inte vad som hände”

Uppdaterad
Publicerad

Mika Zibanejad skrev in sig i NHL-historien med att göra fem mål i NY Rangers 6-5-vinst mot Washington. Det var en otumlande händelse som det tar tid att landa i.

– Jag förstår fortfarande inte vad som hände igår kväll, säger svensken.

SVT Sports Marie Lehmann träffade Zibanejad på dagens träning i New York där han givetvis var huvudperson.

– Jag kunde njuta med familjen och tjejen i går kväll. Jag förstår fortfarande inte vad som hände igår kväll men jag är redan fokuserad på nästa match, säger Zibanejad och blickar fram emot mötet med New Jersey natten mot söndag svensk tid i Madison Square Garden, en arena som är inom synhåll från hans lägenhet på Manhattan.

Går det att göra det?

– Ja men det tycker jag väl men man kanske inte kan göra fem mål igen och det är svårt att greppa tag i hela grejen. Det var väldigt känslofyllt på många sätt med pappa och flickvännen på läktaren men jag får försöka släppa det på något sätt och ta med den goda känslan som jag har i mig, säger Rangersspelaren.

Zibanejad hyllar sina lagkamrater

Att just pappan och flickvännen fick uppleva den magiska kvällen gör det ännu större.

– Det var väldigt kul att få dela det med familjen och dela det med hela laget så som de mötte mig efteråt. Det säger en hel del om den här gruppen. Det är otroligt kul att få vara en del av det, säger han och tänker på att laget gömde sig och lämnade Zibanejad ensam i omklädningsrummet och sedan rusade fram för att ge honom en gruppkram.

Men nu gäller det att få två nya poäng mot New Jersey.  

– Samtidigt får jag inte sväva iväg. Det är en ny match i morgon och det står 0-0 när vi börjar. Det är en otrolig viktig match och matchen i går kommer inte att betyda någonting om vi inte vinner i morgon. Det är mycket som står på spel för oss.

Zibanejads galna kväll – satte fem mål för Rangers (6 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.