Se tacklingen på talangen Calle Odelius i spelaren ovan. Foto: TV4 Play.

Djurgårdstalangen Calle Odelius missar JVM

Djurgårdens backtalang Calle Odelius åkte på en hård tackling i andra perioden hemma mot BIK Karlskoga.

Han leddes av isen och kunde inte fortsätta.

Nu står det klart att 19-årigen missar JVM, då han ådragit sig en fraktur i fotleden.

Se tacklingen på Odelius i spelaren ovan.

Det var i andra perioden som Calle Odelius fick en stenhård tackling av Viktor Lennartsson bakom det egna målet. Han rasade ihop och kunde inte stöda på ena benet då han leddes av isen.

Lennartsson fick ingen utvisning för tacklingen.

Odelius spelade junior-VM redan förra säsongen och han var högaktuell till att bli uttagen till turneringen som ska spelas i Göteborg vid årsskiftet.

Men under torsdagen meddelar Djurgården att han blir borta i upp till tre månader. Därmed missar han JVM i vinter.

18-åring gjorde sitt första mål

Djurgården vann matchen med 3-2. Det första målet gjordes 18-årige Melvin Wersäll – talangens första fullträff i a-laget.

Karlskoga kvitterade innan Olle Liss dundrade in 2-1. Sedan gick hemmalaget upp i 3-2-ledning innan Albert Lyckåsen hårt sköt in reduceringen.

Efter slutsignalen utbröt ett rejält bråk mellan lagen som höll på en god stund innan lagen lämnade isen.

Djurgården är tolva i den hockeyallsvenska tabellen, en poäng efter just Karlskoga.