Albin Grewe fick inte åka till junior-VM. Foto: Bildbyrån

Talangen stoppades från JVM: ”Litar inte på testerna”

Uppdaterad
Publicerad

Djurgårdens 19-årige talang Albin Grewe stoppades från att åka till junior-VM på grund av ett positivt coronatest. Efter det positiva testet fick han många negativa testsvar och nu riktar han kritik mot hela systemet.
– Det är uppenbart att jag inte har corona nu. Jag litar inte på de där testerna, säger han till SVT Sport.

Albin Grewe är en av fyra spelare ur den ursprungliga junior-VM-truppen som inte åker till Edmonton på grund av ett positivt covid-19-test.

– Jag känner att det är tråkigt. Att det avgörs på ett sådant här sätt. Jag gjorde två tester, ett PCR och ett snabbtest. PCR visade positivt utslag. Det blev en chock. Jag hade ju redan haft corona, säger talangen.

”Vi är helt övertygade”

Efter det positiva testet gjordes flera tester på kort tid och samtliga gav negativt resultat. Det skapade en frustration hos Grewe.

– Vi är helt övertygade att det blivit något fel på labbet. Det blir konstigt. Konstiga regler. Jag hade accepterat om fler än ett test var positivt, säger han och fortsätter:

– Jag har sett fram emot att få vara med och har slitit för det. När det blir så här är det bara tråkigt. Jag tycker ju att jag borde vara med. Att reglerna borde varit annorlunda från början.

Landslagsläkaren Ryan Allenby och Grewes agentur försökte få igenom en överklagan, men den avslogs.

– Claes (Elefalk, agent) och Ryan Allenby försökte verkligen att få IIHF att förstå att jag är frisk men de var stenhårda med deras regler.

”Unnar dem verkligen det”

Nu riktar Grewe sitt fokus mot att heja på Sverige i JVM och att hjälpa sitt Djurgården.

– Jag bryr mig bara om två saker nu. Det ena är att Sverige vinner medalj på JVM, jag unnar verkligen mina kompisar det. Och så vill jag så snabbt återvända till spel i Djurgården.

KLIPP: Juniorkronorna vägrade kliva på planet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Juniorkronorna vägrade kliva på planet Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer