Tampa Bay en seger från att bli mästare – Hedman passade till avgörandet

Victor Hedman fortsätter att spela en huvudroll i Tampa Bay Lightnings jakt på Stanley Cup-bucklan. Inatt passade han till förlängningssavgörandet då man slog Dallas Stars med 5-4. Nu leder Tampa Bay finalserien med 3-1 i matcher.

– Vi tror på vårt eget spel, säger matchhjälten Kevin Shattenkirk till nhl.com.

Det var Dallas som började bättre och redan efter åtta minuter hittade den svenske backstjärnan John Klingberg nätet för fjärde gången det här slutspelet då han satte in sin egen retur bakom Andrej Vasilevskij.

Med under två minuter kvar kom också 2-0 genom veteranen Joe Pavelski.

Efter det klev Tampa-stjärnan Brayden Point fram. Reduceringen kom sent i första och kvitteringen tidigt i andra. 2-2-målet var märkligt då Alex Killorns passning styrdes upp i luften innan Point sköt in pucken från nära håll på volley.

Corey Perry krigade in 3-2, men innan perioden var över så kvitterade Tampa Bay igenom Yanni Gourde.

Man tog också ledningen, men då klev Pavelski fram och kvitterade med sitt andra mål för kvällen. Det var också 36-åringens 60:e slutspelsmål i karriären och därmed tangerar han Joe Mullens rekord för USA-födda spelare.

Hedman passade till 5-4

Matchen gick till förlängning och väl där blev Dallas lagkapten utvisad efter drygt fem minuter. Domaren visade ut honom för tripping, men reprisen visar att Benn om något fäller Tyler Johnson med sin arm.

Det var i det numerära överläget som Hedman fejkade skott vid blå, hittade Shattenkirk ute till höger och lagkamraten sköt in avgörandet.

– Vi spelade bättre hockey under stora delar av matchen och de var väldigt påpassliga på våra misstag. Men vi svarade hela tiden och när vi håller oss till vår grej så händer bra saker, säger matchhjälten.

”Jamie andas på honom och killen faller”

Dallas-lägret var inte glada efter matchen.

– Tyler Johnson ställer sig framför Jamie Benn och det har ingen påverkan på spelet. Jamie andas på honom och killen faller. Oavsett om det är en liten fajt där, så är det slutspel. Vi förväntar oss 5 mot 5. Vi förväntar oss att kämpa om det. Det är olyckligt, säger Pavelski enligt ESPN.

Lagkapten Steven Stamkos saknades igen i Tampa Bay, efter att spelat i den förra matchen. Men nu är man en seger att bli Stanley Cup-mästare för första gången sedan 2004.

– När man ser tillbaka på vårt slutspel hittills så har vi varit ett väldigt uthålligt gäng. Varje gång vi har ställts inför en utmaning så har vi höjt oss en nivå, säger Killorn.

Nästa match mellan lagen, den potentiellt avgörande, spelas redan natten mot söndag, svensk tid.