Barclay Goodrow (mitten) inledde målskyttet för Tampa Bay. Foto: AFP/TT

Tampa Bay nära revansch mot Columbus

I fjol skrev Columbus historia när de slog ut Tampa Bay i Stanley Cups åttondelsfinal.

Nu är Tampa nära att ta revansch.

Efter nattens 2–1 har de 3–1 i matcher – och tre chanser på sig att gå till kvartsfinal.

Förra säsongen var Tampa Bay bäst i NHL:s grundserie och förstaseedat inför slutspelet.

Men det hjälpte inte när slutspelet drog igång, och för första gången i NHL:s historia förlorade grundserievinnarna med 0–4 i matcher i åttondelsfinal.

3–1 i matcher

Laget de åkte ut mot var Columbus, samma lag som de nu möter i årets åttondelsfinal.

Nu är de nära revansch. De vann i natt den fjärde åttondelsfinalen med 2–1, och har nu 3–1 i matcher. De har därmed hela tre chanser på sig att ta den fjärde segern som skulle innebära en kvartsfinalplats.

Shattenkirks skott styrdes i mål

2–0-målet, som visade sig bli matchavgörande, kom drygt fyra minuter in i den andra perioden. Kevin Shattenkirk sköt ett slagskott från blålinjen, som Yanni Gourde styrde i mål förbi Joonas Korpisalo i Columbus mål.

Columbus pressade på i matchens slutskede, men en utvisning på grund av för många spelare på isen med bara 1.07 kvar att spela förstörde lagets chanser att nå en kvittering.

KLIPP: Colorado utklassade Arizona