Victor Hedman blev målskytt för Tampa Bay. Foto: TT

Tampa Bay säkrade topplats

Uppdaterad
Publicerad

Tampa Bay har parkerat sig i toppen i Atlantic division och Eastern conference i NHL-ishockeyn. Och där kommer laget att förbli fram till slutspel, sedan man säkrat placeringen i och med en 4–1-seger mot Arizona.

Victor Hedman gjorde sitt tionde mål för säsongen när han gav Tampa Bay 2–1-ledningen tidigt i tredje perioden.

– Vi har förstås ögonen på en annan trofé, men jag tycker vi kan vara stolta över att vi för första gången vinner President’s Trophy och säkrar segern så här tidigt, säger Victor Hedman till Sportbladet.

Även coach Jon Cooper var nöjd med segern.

– Trophies är svåra att vinna. Jag tycker att när du väl gör det så ska du vara jäkligt stolt, säger Cooper till nhl.com.

Segern innebär också att Tampa Bay får spela första matchen på hemmais i Stanley Cup, och Steven Stamkos satte klubbrekord med sitt 384:e mål.

Elias Pettersson noterades för sin 34:e assist när han var inblandad i förarbetet till finländske Markus Granlunds 2–1-mål när Vancouver mötte Chicago. Poängen innebär att den svenska stjärnan är Vancouvers bäste poänggörare bland rookies någonsin med sina hittills 61 poäng (27 mål och 34 assist).

– Det är mycket att ta in. Det betyder mycket för mig. Jag är väldigt stolt över det, men jag bara fokuserar på nästa match. Självklart är jag väldigt glad över rekordet, säger han enligt NHL:s sajt.

Chicagos Erik Gustafsson räddade en poäng genom att kvittera till 2–2 i tredje perioden. Han hyllade egna målvakten Corey Crawfords insats.

– Han var otrolig i dag. Om han inte spelat som han gjorde hade det antagligen blivit (förlust med) 5–1. Nu fick vi åtminstone med oss en poäng, säger Gustafsson till journalister efter matchen.

I förlängningen avgjorde Bo Horvat, framspelad av Alexander Edler, och fastställde därmed resultatet till 3–2. Samme Edler gjorde mål i andra perioden, framspelad av Horvat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.