Gabriel Landeskog blev tvåmålsskytt. Foto: TT

Colorado krossade Vegas i kvartsfinalpremiär

Uppdaterad
Publicerad

Colorado körde över Vegas i kvartsfinalpremiären i Stanely Cup.

Gabriel Landeskog gjorde två mål i 7-1-vinsten.

– På det stora hela tycker jag att vi spelade en bra match. Vi gick ut hårt i första och satte tonen, och följde sedan upp i andra, säger Landeskog.

Colorado inledde aggressivt och 2-0 i första periodvilan blev till 5-0 innan Vegas kunde reducera till 5-1 genom William Karlsson. Därefter kom ytterligare två Coloradomål innan slutsignalen ljöd.

Landeskogs första mål (2-0) kom då en lång passning från Cale Makar från tvärs över isen hittade fram till honom bredvid Robin Lehner i Vegasmålet.

– Jag försökte bara tajma det. Med hans blick och talang så vet jag att han såg mig. Han gjorde ett bra framspel så jag behövde inte göra så mycket mer än att peta in pucken, säger Landeskog.

”Betyder ingenting”

Vegas jagade från start och det var tidvis bråkigt på isen – framför allt mot slutet av matchen.

Vegas, som behövde sju matcher mot Minnesota för att ta sig vidare till kvartsfinal, spelade sin sista åttondelsfinal så sent som natten till i lördags. Colorado å sin sida har varit klara i en vecka och man befarade snarare att de skulle vara ringrostiga.

– Tränarna har gjort ett bra jobb med att lägga upp hur vi skulle återhämta oss under veckan och se till att vi var i bra form och redo, säger Landeskog.

– På det stora hela spelade tycker jag att vi spelade bra, men det här betyder inte nåt inför nästa match. Vi måste bara gå in och göra samma sak igen, fortsätter han.

Förutom de två målen gjorde Landeskog en assist. Vegas Mattias Janmark lämnade isen med en skada i andra perioden.

Lagen möts härnäst natten mot torsdag svensk tid.

ARKIV: Nytt mål av Landeskog som passerade ”Foppa” (13 maj 2021)

Tampa Bay vinner första mot Carolina

I nattens andra kvartsfinalmöte tog Tampa Bay ledningen mot Carolina i NHL-slutspelet. Victor Hedman hade nästan en halvtimmes istid och låg bakom det första målet.

Efter att Tamp Bay haft svårt att komma till avslut i numerärt överläge fick den svenska backklippan chansen, och avlossade ett skott som styrdes in av Brayden Point.

– Vi hade problem tidigt i powerplay med att komma in och ställa upp oss, säger Hedman vid presskonferensen efter matchen.

– Vi kommer att titta på videoklippen så klart, men det är ett annat försvar vi möter jämfört med den förra omgången (mot Florida). Vi jobbar på det och blir redo för nästa match. Vi vet att de är lite mer aggressiva, men vi måste bara gå ut där och utföra (det vi ska), så kommer det kunna se bra ut, säger Hedman.

NHL

Colorado Avalanche logo

Colorado Avalanche

7 - 1

Vegas Golden Knights logo

Vegas Golden Knights

2-0, 4-1, 1-0
Ball Arena, Denver, CO
Publik: 10489

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.