Victor Hedman skadade sig i natt. Foto: Bildbyrån

Tampa Bays Victor Hedman skadad mot Philadelphia

Uppdaterad
Publicerad

Tampa Bay-backen Victor Hedman lämnade isen haltande i första perioden mot Philadelphia efter att ha ådragit sig vad som verkar vara en fotledsskada på höger vrist.

Hedman såg ut att snubbla på sin egen skridsko när han vände sig för att ta ett skär baklänges. Foten vek sig under honom och han blev kvar på isen en kort stund innan han kunde ta sig upp igen

Tidigt i andra perioden meddelade laget att Hedman inte skulle spela mer under matchen.

Tampa Bay och Philadelphia är båda klara för åttondelsfinal i Stanley Cup och gjorde upp om rankningsplatser i slutspelet. Philadelphia vann matchen med 4–1 och möter Montreal i åttondelsfinalen i Stanley Cup. Tampa Bay möter antingen Toronto eller Columbus.

– När Victor, en spelare som alltid är med i snacket om Norris Trophy (priset för grundseriens bästa back), är borta så skapar det ett hål i laget, sade tränaren Jon Cooper till Tampa Bay Times efter matchen.

– Det är ett tufft, tufft jobb att fylla tomrummet men vi måste göra det kollektivt. Det kommer inte vara en person som kan kliva in och ensam ersätta Victor Hedman, sade Hedmans backkollega Kevin Shattenkirk efter förlusten.

Hedman, som slog sönder klubban i rustration när han lämnade matchen, gjorde 11 mål och 44 assist på 66 matcher under den ordinarie NHL-säsongen.

MER HEDMAN: Så sade han inför det annorlunda slutspelet (27 juli):

NHL

Tampa Bay Lightning logo

Tampa Bay Lightning

1 - 4

Philadelphia Flyers logo

Philadelphia Flyers

0-2, 1-1, 0-1
Scotiabank Arena, Toronto
Publik: 0

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.