Foto: Bildbyrån

Tedenby återvänder till HV71

Uppdaterad
Publicerad

HV71 fortsätter satsningen inför återkomsten till SHL. Nu är det klart att Mattias Tedenby återvänder till klubben efter tre säsonger utomlands.

– Fantastiskt att få komma tillbaka till HV71 som betyder så mycket för mig, säger Tedenby till HV:s hemsida.

Sen HV71 säkrade avancemang till SHL från Hockeyallsvenskan har laget presenterat flera storvärvningar inför kommande säsong. Nu är ännu ett stort namn klar för klubben. Mattias Tedenby har skrivit på ett fyraårskontrakt med klubben. Forwarden har vunnit tre SM-guld och spelat 425 matcher med HV71.

– Fantastiskt att få komma tillbaka till HV71 som betyder så mycket för mig. Jag har saknat den härliga känslan i klubben och alla vänner man skaffat sig under åren i HV71 och ser fram emot att få spela inför HV-publiken igen. Jag har många fina minnen från mina tidigare år här och nu kommer jag hem för att skapa nya minnen, säger Mattias Tedenby.

Tedenby kommer senast från spel i KHL där han förra säsongen tillhörde Dinamo Minsk.

– Mattias är en stor hockeyprofil som sätter färg på hela SHL med sin fart och frejdiga spelstil. Vi vet att Mattias känner mycket för staden och klubben och är en kulturbärare som vi är glada över att ha i HV71 en lång tid framöver, säger Kent Norberg, sportchef i HV71.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.