Fredrik Svensson till vänster och Pontus Petterström ska hjälpa SHL. Foto: Bildbyrån

Tidigare SHL-profilernas nya uppdrag – lugna ner ”busarna”

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Svensson, Pontus Petterström och Johan Andersson har totalt 1610 matcher tillsammans i SHL genom åren.

Nu ska de med sin rutin hjälpa ligan och spelarfacket SICO med arbetet kring spelarnas säkerhet.

– Vi tror att en sån här dialog kan vara bra i förebyggande syfte vad gäller arbetet med spelarnas säkerhet, säger Johan Hemlin,  vd/sportchef för SHL, i ett pressmeddelande.

Pontus Petterström kommer att jobba nära situationsrummet och ha direktkontakt med spelare som vid upprepade tillfällen legat på gränsen till att anmälas till disciplinnämnden, medan Johan Andersson och Fredrik Svensson kommer att besöka alla SHL-klubbar och i första hand träffa spelarna på deras hockeygymnasium.

– Vi genomför det här projektet tillsammans med spelarfacket SICO och det känns helt rätt att vi tillsammans arbetar för att nå ut till alla spelare i ett förebyggande syfte vad gäller spelarnas säkerhet och välbefinnande, utbildning är en viktig del i spelarnas utveckling, säger Hemlin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.