Skellefteå ångar på – tog femte raka segern i SHL

Timrå tog sig an Skellefteå under lördagseftermiddagen – ett tidigt toppmöte inför fullsatta läktare.

Då tog Skellefteå tre blytunga poäng när man vann med 2-1.

– Jätteglad att vi vann. Jag hade velat stänga butiken tidigare, säger Skellefteåtränaren Robert Ohlsson till Cmore.

Det var två formstarka lag som drabbades samman i Nhc arena – och drygt fem minuter in tog gästande Skellefteå ledningen när Timråförsvaret snurrade ihop sig där Oscar Möller sköt in pucken i mål.

Och med drygt halva matchen spelad kunde Skellefteå i spel fem mot tre utöka till 2-0 sedan Jonathan Johnsson skjutit in pucken bakom en chanslös Jacob Johansson. Gästerna från Västerbotten hade bud på fler mål men Johansson i Timråmålet svarade för flera fina räddningar och höll hemmalaget kvar i matchen.

För det gjorde han, för i den tredje perioden kunde Emil Pettersson reducera och minuter senare var hemmalaget en ribbträff från att kvittera.

”Ska inte klaga på domarna”

Med 3.35 kvar visades målskytten Emil Pettersson ut för slashing till stora protester och jobbig uppförsbacke för hemmalaget. Men närmare än så kom inte Timrå och tre viktiga poäng för Skellefteå som tar sin femte raka vinst i SHL.

– Vi gör en bra sista period. Det är en jäkla konstig utvisning domarna tar, att han spelar vidare och kastar sig efteråt, men jag ska inte klaga på domarna, säger Timrås tränare Anders ”Ante” Karlsson till Cmore.