Timrå tvingas stänga ner verksamheten efter coronafall. Foto: Bildbyrån

Timrå stänger ner verksamheten – fått ett covidfall

Uppdaterad
Publicerad

Timrå IK har drabbats av coronafall.

Klubben stänger ner verksamheten tillsvidare.

”Vi har idag inom Timrå fått ett fall med covid-19”, skriver klubben på sin hemsida.

Det har spelats två matcher av hockeyallsvensk finalen mellan Timrå och Björklöven. Det står 1-1 i matcher men finalserien har behövts flyttas fram – det på grund av covid-19.

Björklöven meddelade under fredagen att 15 spelare och fem ledare konstaterats med corona.

Senare under dagen kom även besked om att Timrå drabbats av ett covid-19-fall och stänger därmed ner verksamheten tillsvidare.

”Under tiden kommer vi att testa samtliga spelare och ledare för att säkerställa att vi kan återuppta vår verksamhet på ett smittsäkert vis”, skriver klubben på sin hemsida.

Nu är det osäkert om finalseriens tredje match, som skjutits upp till 30 april, kommer att kunna spelas.

– Vi kanske måste skjuta på det ytterligare. Det får tiden utvisa, det är inget vi kan bestämma nu. Vi får invänta nya tester, säger hockeyallsvenskans sportchef Erik Ryman till TT och fortsätter:

– Vi har satt ett datum för spel till nästa fredag och då följer vi de rekommendationer vi ska. Klart att det är väldigt väldigt olyckligt för alla att det här kommer just nu, men pandemin är inget vi styr över tyvärr.

KLIPP: Se målen när Timrå gick upp till 3-0 i första perioden (19 april 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.