Mathias From Foto: Bildbyrån

Tionde raka segern för Modo – ”Vi är en maskin”

Det har varit en het hockeyhöst i Norrland, och den blev inte svalare ikväll när ettan och tvåan möttes i Örnsköldsvik. I en fullsatt arena med många tillresta Björklövenfans lyckades Modo tack vare en storspelande Linus Lundin i målet vinna med 3-1 och ta sin tionde raka seger.

– Vi är en maskin för tillfället, Vi bara tuggar vidare, säger Daniel Sylwander till C More.

Modo kom till mötet med Björklöven med vittring på förstaplatsen i hockeyallsvenskan. Med nio raka trepoängare i ryggen var det dock något förvånande när Björklöven kom ut och dominerade den första perioden. Men det gäller att göra mål, och det hindrade Lundin i Modokassen Björklöven från att göra, och perioden slutade 0-0.

Istället var det Modo som skulle spräcka nollan först när de kom ut piggare i andra perioden. Och det var Tommy Enström som gjorde det förlösande målet för hemmalaget, som skulle få jubla kort därpå igen. För bara drygt en minut senare var det dags igen när Mathias From gjorde 2-0.

Björklöven pressade på i tredje

I tredje perioden var det en stor press från Björklöven som också kröp närmare och fick blodad tand när Oskar Stål-Lyrenäs reducerade till 1-2. Men trots ett stort spelövertag och ett bombardemang mot Lundin så kom det aldrig en kvittering. Istället kunde Daniel Sylwander punktera matchen med 3-1 i tom bur med 40 sekunder kvar, och den stora Modo-publiken fick segerjubla för tionde gången i rad.

– Det är sjukt kul att spela såna här matcher. Vi är en maskin för tillfället, Vi bara tuggar vidare. Vi har lite studsar med oss, men bra lag ska ha tur också, säger Sylwander till C More.