Tjeckien avgjorde drama sent. Foto: Bildbyrån

Schweiz chansning försvårar för Sverige

Schweiz hade hämtat upp tvåmålsunderläge till 4-4 i ett tufft, svängigt möte med Tjeckien.

De chansade sedan och tog ut målvakten. Då avgjorde Tjeckien och Jan Rutta i öppen kasse, 5-4.

– Det var en tuff match. Ett bra test för oss inför kvartsfinalen, säger Michael Frolik till SVT efter matchen.

Ett resultat som gör att Sverige måste krossa Ryssland för att kunna vinna gruppen.

Det var en match som hade allting. Det var tufft, fartfyllt och målrikt där Tjeckien fram till slutet konstant låg i förarsätet.

Men med bara drygt tre och en halv minut kvar bjöd den Schweiziska stjärnan Roman Josi på en briljant snurr och framför mål kunde Nino Niederreiter trycka i 4-4.

Ishockey-VM

Men Schweiz behövde en seger för att kunna ta sig förbi Tjeckien i gruppen. De tog ut målvakten – då kunde Tjeckien avgöra i öppen kasse.

Jan Rutta satte den avgörande pucken.

”Tre poäng som räknas”

Dessförinnan hade Jakub Voracek brilejrat för sitt Tjeckien, gjort ett mål och två assist, och gått upp i delad poängligaledning med Willian Nylander.

– De tryckte hårt på oss i den sista perioden. De är ett bra lag men i slutändan är det tre poäng som räknas fortsätter han.

Tjeckiens seger gör att det blir svårare för Sverige att nå gruppsegern. Sverige måste göra minst fyra mål och vinna med minst tre mål mot Ryssland i kväll för att ha chans till gruppsegern.

Det krävs för att Tre Kronor ska bli tvåa eller trea – här är alla förutsättningar.