Hanna Olsson stod för två poäng i matchen mot Tjeckien /arkiv. Foto: Bildbyrån

Tredje gången gillt för Damkronorna

Tredje gången gillt blev det för Damkronorna i 4-nationsturneringen i Tjeckien. Turneringens sista match som spelades mot hemmanationen slutade med en 4–2 seger.

Damkronorna har haft en tung 4-nationsturnering, Euro Hockey Tour, i Tjeckien där det blivit två förluster mot Finland i förlängning (1–2) respektive Ryssland (0–4).

Men lördagens match mot Tjeckien blev en helt annan historia. Redan efter fem minuter hade Damkronorna tagit en ledning på 2–0. I numerärt överläge kunde 16-åriga Lina Ljungblom återigen sätta ledningsmålet efter ett fint samarbete mellan Emma Nordin och Hanna Olsson.

Damkronorna

Knappt två minuter senare var Olsson framme igen och sköt in returen från Emilia Ramboldt i öppen kasse.

Tjeckien kvitterade

Sju minuter in i den andra perioden reducerade Tjeckien sedan till 1–2 och kort därefter kom även kvitteringen.

Matchen blev däremot en målrik tillställning. Sverige tog återigen ledningen genom samma Olsson och Ebba Berglund kunde fastställa slutresultatet till 4–2 tre minuter in i den sista perioden.

Segern innebar att Sverige klättrade upp till en andraplats i sluttabellen med totalt fyra poäng då det krävdes en förlängning i förlusten mot Finland. Ett Finland som gick obesegrat genom turneringen.