Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Henrik Tömmernes är självkritisk efter Tre Kronors uttåg i VM. Foto: SVT/Bildbyrån

Henrik Tömmernes självkritisk: ”Jag är inblandad där”

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronor spelade hela tolv minuter powerplay i kvartsfinalen mot Lettland. Trots det blev det inget mål i den spelformen då man åkte ur VM.

– Man känner sig såklart bedrövad. Vi har mycket powerplay och jag är inblandad där, säger stjärnbacken Henrik Tömmernes till SVT Sport.

För fjärde året i rad missar de svenska ishockeyherrarna VM-medalj. Den här gången skedde kvartsfinaluttåget mot Lettland i Riga.

Sverige hade verkligen chanserna för att göra mer än ett mål i 1-3-förlusten, men man lyckades inte. Man sköt 41 skott på mål och spelade powerplay i nästan tolv minuter.

– Vi har ändå rätt mindset under stora delar av matchen. Vi gör rätt saker men får inte in pucken. När de får in 2-1 från ingenstans blir det en kalldusch. Vi fortsätter skapa, men var inte tillräckligt bra i powerplay idag, säger Tömmernes.

Den offensiva backen Tömmernes har varit med i tre raka VM.

– Vi har varit nära. I dag är vi nära. Förra året har vi 3-0 mot Kanada inför sista perioden. Jag kan bara tala för det här laget. Vi gör allt vi kan men faller tyvärr kort i dag, säger han.

VM

Sverige logo

Sverige

1 - 3

Lettland logo

Lettland

0-1, 1-0, 0-2
Arena Riga, Riga
Publik: 9200

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.