HV71 krossade Leksand i första kvartfinalen Foto: Bildbyrån

Topplagen med storsegrar när slutspelet i SDHL inleddes

Uppdaterad
Publicerad

I SDHL har det varit en säsong där fyra lag ryckt ifrån resterande lag. Mellan fyran Djurgården och femman AIK skiljde det till slut 20 poäng i tabellen, och det syntes i första omgången av kvartfinalerna då alla topplagen segrade.

Inför kvartsfinalerna var det nog få som trodde på skrällar från lag fem till åtta i tabellen. Mellan giganten HV71 och Leksand till exempel var det en 60 poängs skillnad, och det syntes även på isen i första kvartsfinalen.

Seriesegraren HV71 släckte det lilla hopp som Leksand hade inför matchen, och efter drygt halva matchen stod det 7-0 till Jönköpingslaget. Matchen blev av förklarliga skäl aldrig spännande, och HV71 kunde till slut vinna med hela 9-1.

Djurgården vann klart

I finalreprisen mellan Luleå och Linköping blev det även där en storseger när de regerande mästarna enkelt. Serietvåan dominerade matchen totalt, och efter två perioder hade laget bombarderat Eveliina Suonpää i LHC-målet med 38 skott och fått in fem. Till slut vann Luleå med hela 7-0.

I Stockholmsderbyt mellan Djurgården och AIK blev det desto jämnare sett till spelet. Men då visade Djurgården hur viktigt det är med effektivitet, och vann med klara 5-1.

Komfortabel Brynäsvinst

Den matchen som var närmast att få se en skräll var den mellan trean Brynäs och sexan SDE. Brynäs hade nämligen endast 1-0 efter två perioder, men i tredje hittade de rätt. Redan i andra minuten kom 2-0, och fem minuter senare punkterade Katerina Mrazova matchen med 3-0 som Brynäs till slut vann med 4-0.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.