Vegas Robin Lehner kniper en puck framför Chicagos Jonathan Toews. Foto: TT Nyhetsbyrån

Toppseedade Vegas rycker mot Chicago

Uppdaterad
Publicerad

Vegas drygar ut ledningen i åttondelsserien mot Chicago, laget vann det andra mötet med 4–3 i förlängning.

– Alla säger att de (Chicago) är underdogs, men ser man på deras lag – du vet det är Jonathan Toews och Patrick Kane därute – de har massa skicklighet och de är spelare i världsklass, säger Vegas-målvakten Robin Lehner.

Vegas Reilly Smith satte sitt första förlängningsmål i ett NHL-slutspel sju minuter in i förlängningen och avgjorde därmed mötet med Chicago i NHL-bubblan i Edmonton.

Vegas har med 4–3-vinsten tagit grepp om åttondelsfinalsserien och leder med 2–0 i bäst av sju matcher.

– Vi hade en riktigt bra tredje period och satte bra press på dem. Det var fint att se Reilly sätta vinnarmålet, säger Robin Lehner, som stoppade 22 puckar i Vegas-målet.

Mållöst i tredje

Toppseedade Vegas skaffade sig en 2–0-ledning i första perioden. Chicago kom ikapp i andra och inför den avslutande perioden var ställningen tre lika. En mållös tredjeperiod tog matchen till förlängning.

– Jag tycker att vi spelade riktigt bra under de två första perioderna, och jag vet inte varför men det verkade som att de lyckades bättre än oss i tredje. Jag vet inte om vi trodde att det skulle bli enklare än vad det var efter det att vi hade kvitterat. Det är ett bra lag, de kommer att slå tillbaka och de drev spelet under större delen av tredje så vi lyckades inte skapa så många chanser, säger Chicagos Patrick Kane.

Robin Lehner, som hittills är obesegrad i Vegas-målet sedan han trejades till laget i slutet av februari, säger att lagets framgångar bygger på att alla spelare gör vad som förväntas av dem.

– Det är ett välstrukturerat lag men med mycket talang samtidigt, säger han.

Däremot säger han att man inte ska underskatta Chicago, som slutade på seedningsplats åtta i västra konferensen inför slutspelet.

– Jag tycker att Chicago spelade riktigt bra. Alla säger att de är underdogs, men ser man på deras lag – du vet det är Jonathan Toews och Patrick Kane därute – de har massa skicklighet och de är spelare i världsklass. När de får en möjlighet så blir det svårt, säger Lehner.

Carolina kvitterade

I den andra NHL-bubblan, i Toronto, kvitterade Carolina sin åttondelsserie mot Boston.

Carolina ledde med 2–1 när det bara var sekunder kvar av den andra perioden. Brad Marchand kvitterade då för Boston, men nära halvvägs in i tredje tog Carolina tillbaka ledningen genom Dougie Hamilton och resultatet 3–2 stod sig matchen ut.

MER FRÅN NHL: Tre snygga svenskmål i natt

NHL

Vegas Golden Knights logo

Vegas Golden Knights

4 - 3

Chicago Blackhawks logo

Chicago Blackhawks

2-0, 1-3, 0-0, 1-0
Rogers Place, Edmonton

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.