Toronto krossade Detroit efter svenskshow

Toronto var ofina nog att köra över Detroit med hela 6-0 när de besökte motorstaden i natt. Tre av målen gjordes av svenskar.

Matchens snyggaste var dock utan tvekan Nylanders mål – se det i spelaren ovan.

Toronto har spelat tre matcher sedan den kontroversielle coachen Mike Babcock fick sparken förra veckan. Och vunnit samtliga.

– Några saker nye coachen har infört i vårt system har gett oss mer speed. Vi nöter ner motståndarna, säger tvåmålsskytten Andreas Johnsson till Toronto Sun.

Efter 3–0 i första perioden gjordes de kvarvarande tre imålen  andra perioden – ett av William Nylander och två av Andreas Johnsson. De båda svenskarna noteras även för varsin assist.

Nylander satte fyran

Nylanders 4–0 kom efter en minuts spel i perioden. Johnsson gjorde 5–0 ett par minuter senare genom att med hjälp av skridskon peta in en puck från Nylander.

– Jag försökte bara hålla mig vid målet, jag såg egentligen ingenting och plötsligt kommer domaren och pekar på målet. Då ser jag på reprisen att jag hade fått in den med min skridsko, säger Johnsson.

Svensken friserade sedan i minut sju av andra perioden siffrorna till 6–0 då han gjorde matchens sista mål i powerplay.

Torontos danske målvakt Frederik Andersen höll nollan för sjuttonde gången i NHL.