Auston Matthews (till höger) har visat storform för Toronto i vinter. Foto: Frank Gunn/AP/TT

Toronto Maple Leas utklassade Vancouver Canucks – Auston Matthews närmar sig klubbrekord

Uppdaterad
Publicerad

Auston Matthews gjorde två mål när Toronto besegrade Vancouver med 5–1 i NHL.

Han har därmed inte bara gjort flest mål i ligan (Tio). Han har även gjort mål i sju matcher i rad, och är nu bara tre matcher från klubbrekordet.

– Han gör saker som förvånar mig, säger tränaren Sheldon Keefe.

Torontos amerikanske stjärna Auston Matthews har sannerligen imponerat i början av säsongen- I natt gjorde han alltså två nya mål, när Toronto vann med 5–1 mot Vancouver, och gick därmed upp på första plats i NHL:s målliga. Han har nu gjort tio mål, och är bara tre matcher ifrån att tangera John Andersons klubbrekord från 1985, med mål i tio raka matcher.

– Han har spelat jättebra. När man ger honom tid och utrymme så blir det normalt sett mål, säger Matthews lagkamrat Mitch Marner, enligt TSN.

Nätade via ribban

Matthews första mål i natt, som kom en knapp kvart in i den första perioden och innebar 2–0, var riktigt snyggt. Han fintade först bort backen Jalen Chatfield och snärtade sedan upp pucken ribba-in.

– Han gör saker som förvånar mig, men jag skulle säga att det där målet bevisade hans kvalitéer och hur speciell han är. Det där målet, det skedde så snabbt att jag inte tror att någon på isen var redo för det. Det gick så snabbt från att han tog sig förbi backen innan han satte pucken i nätet, säger tränaren Sheldeon Keefe, enligt NHL:s hemsida, och fortsatte:

– Han har varit riktigt bra hela säsongen, men de senaste två matcherna har han verkligen tagit ett extra kliv.

ARKIV: Matthews snurfint ställer försvaret helt (23 december 2019):

NHL

Toronto Maple Leafs logo

Toronto Maple Leafs

5 - 1

Vancouver Canucks logo

Vancouver Canucks

2-0, 1-0, 2-1
Scotiabank Arena, Toronto

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.