Toronto släpper Rasmus Sandin till JVM. Foto: Reuters

Toronto släpper Sandin till JVM

Uppdaterad
Publicerad

Här kommer ett glädjebesked för Juniorkronorna.

NHL-klubben Toronto Maple Leafs släpper backen Rasmus Sandin till JVM.

Det bekräftar NHL-klubben på sitt Twitter-konto. Rasmus Sandin gör sin andra säsong i Toronto Maple Leafs organisation. På 19 matcher i AHL-laget Toronto Marlies har han gjort 12 (2+10) poäng. Dessutom har Sandin den här säsongen fått göra debut i NHL. På sex matcher står han noterad för två assist. Sandin var även med och spelade JVM förra året och lär bli en viktig del i lagbygge.

Tunga skador

Skönt besked för Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén som i går meddelade att Chicago Blackhawks inte släpper offensivt skickliga backen Adam Boqvist. Den platsen tar i stället Brynäs-backen Victor Söderström som imponerat den här SHL-säsongen.

JVM i ishockey

Sedan tidigare står det klart att tilltänkta nyckelspelarna Filip Hållander och Jacob Olofsson missar turneringen på grund av skador.

I och med Rasmus Sandins besked har Juniorkronorna fulltalig trupp då David Gustafsson, Winnipeg Jets, tog den sista forwardsplatsen.

ARKIV: JVM-krönika 2018/19

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet