Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oscar Engsund omgärdas av flyttrykten. Foto: Bildbyrån

Tre Kronor-backen om flyttryktena: ”Tänker på vad jag vill göra”

Uppdaterad
Publicerad

Det var för en månad sedan som Expressen avslöjade att Luleås stjärnback Oscar Engsund troligtvis spelar i Växjö nästa säsong. Det dementerades sedan av spelaren själv. Nu säger att han inget beslut är fattat än.

– Jag tänker lite på vad jag vill göra med karriären, säger han till SVT Sport.

För ungefär en månad sedan var det ett par stormiga dagar i Luleå. Först avslöjade Aftonbladet att Isac Brännström lämnar laget efter säsongen och enligt tidningen är hans nya klubbadress HV71.

Kort därefter gick Expressen ut med att Oscar Engsund också lämnar och i hans fall låg alltså Växjö Lakers närmast till hands.

Då Engsund, som toppar SHL:s plusminus-liga, nu är på Karjala Tournament med Tre Kronor så säger han att inget har hänt i frågan på en månad.

– Nej, det ligger lite på is. Jag tänker lite på vad man vill göra med karriären. Jag börjar ändå komma upp i åren och blir 30 nästa år. Det är kanske inte så jättemånga år på topp kvar. Det gäller att försöka hitta vad som är bäst för en själv och familjen. Vi får se vad som händer, säger han.

Han är öppen med att landslagsmatcherna kan vara lite av ett skyltfönster då man vill vidare i karriären.

– Så är det ju. Man har många ögon på sig när man är här. Det är ett steg i rätt riktning, om man säger så, säger Engsund.

En nyckel för att lyckas i landslaget tror den hårdföre backen är att inte stressa upp sig bara för att det är en blågul tröja man har på sig.

– Det gäller bara att fortsätta som i SHL och inte tumma på något. Gå ut och köra det gamla vanliga. Försöka att inte bli för stressad och nervös där ute. Utan försöka hålla lugnet och spela sitt spel.

Tror du många blir mer stressade och pressade för att det är landslag och ett VM som väntar på våren?

– Alla vill ju visa sitt yttersta och göra sitt bästa. Jag tror absolut att några är nervösa. Det är bara att försöka släppa det och göra sitt bästa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.