Tre Kronor åkte ut ur ishockey-VM. Foto: Bildbyrån/SVT

”Skäms – under all kritik”

Uppdaterad
Publicerad

Dagen efter tidiga VM-uttåget.

Och Tre Kronor reser hem.

– Vi kom hit för att kriga om medaljer, och vi går inte ens till kvartsfinal – det är ju såklart bedrövligt, säger Mario Kempe till SVT Sport.

Samtidigt som Slovakien och Tjeckien möts i den avslutande gruppspelsmatchen i en kamp om tredjeplatsen i gruppen, rör sig Sveriges trupp till Rigas flygplats för att lämna ishockey-VM 2021. Stegen är tunga för CSKA Moskva-forwarden Mario Kempe som stannar till före boarding.

– Det är såklart en besvikelse och man skäms lite grann. För vi kom hit för att kriga om medaljer, och vi går inte ens till kvartsfinal – det är ju såklart bedrövligt, säger Mario Kempe till SVT Sport.

Ishockey-VM

Var känner du att det brister någonstans?

– Allting egentligen. Det är svårt att sätta det på en sak, men vi spelade inte bra när vi behövde det. Vi får reda ut vad det var som gjorde att det var så här. Men det är under all kritik.

Brustit i gruppen?

– Jag tycker vi har haft bra stämning i gruppen.

Är det ledarskapet?

– Nej det vet jag inte heller. Det är som jag sade, det är allting – det är spelet, det är ledarna. Det är allting som inte har inte varit tillräckligt bra helt enkelt.

”Inte fått något samtal”

Förbundskapten Johan Garpenlövs besvikelse är fortsatt stor, och han menar att Tre Kronor inte förtjänade att spela om medaljer.

– Vi åkte hit för att spela kvartsfinal och spela om medaljer. Men idrotten är grym ibland, säger Garpenlöv.

Om du resonerar kring din egen framtid.

– Än i dag har jag inte fått något samtal som säger någonting annat.

Hur går du vidare?

– Som vi alltid gör efter turneringar, vi utvärderar vad vi ledare gjort, och vad spelarna har gjort, hur spelsystemet har funkat.

KLIPP: Så var Tre Kronors VM-resa

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet