Patrik Karlkvist (till vänster) gjorde ett av Tre Kronors mål mot Danmark. Foto: SVT

Tre Kronor slog Danmark – för andra dagen i rad

I går vann Tre Kronor med 4–2 mot Danmark.

I kväll blev det seger igen.

Denna gång med 3–0.

– Det blir bara bättre och bättre, säger SVT Sports expert Nils Ekman.

Efter en mållös förstaperiod, där Tre Kronor inte gjorde någon höjdarinsats, var det egentligen aldrig något snack.

Drygt fem minuter in i den andra perioden gav Marcus Sylvegård (som gjorde mål även i går) Sverige ledningen, och därefter var de blågula helt överlägsna. Segersiffrorna hade kunnat vara betydligt större än 3–0 som det till slut blev.

– Inget snack! Ett klart bättre Sverige övertygar på mig. Det blir bara bättre och bättre och andra och tredje perioden är jättebra, säger SVT Sports expert Nils Ekman.

I nästa vecka, parallellt med SM-finalserien mellan Växjö och Skellefteå, matchar Tre Kronor mot Norge.

29 april: Finland (Umeå).

2–7 maj: Czech Hockey Games (Göteborg och Brno).

10–28 maj: VM i Finland och Lettland. Tre Kronor spelar sina gruppspelsmatcher i Tammerfors.