Simon Bertilsson deppar i Karjala Cup. Nu ställs Euro Hockey Tour in. Foto: Bildbyrån

Tre Kronor ställer in landskamper

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronor har bestämt att ställa in flera landskamper som skulle ha spelats i Ljungby, Halmstad, Örnsköldsvik och Umeå. Det meddelar Svenska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande i dag.

Tre Kronor skulle i april spela fler landskamper inför hockey-VM i Schweiz. Men nu har Tre Kronor tillsammans med berörda länder (Norge, Danmark och Finland) bestämt att ställa in landskamperna. Anledningen är spridningen av coronaviruset och att regeringen beslutade att begränska möten med över 500 deltagare. Hur det blir med VM i Schweiz har inte internationella ishockeyförbundet (IIHF) kommunicerat än då styrelsen kommer sammanträda på tisdag.

Serierna pausade

Samtidigt har Svenska ishockeyförbundet med berörda ligor valt att skjuta upp SHL, hockeyallsvenskan och SDHL. Det är i nuläget oklart om serierna kommer att återupptas eller hur det blir med upp- och nedflyttning mellan SHL och hockeyallsvenskan. Hockeyförbundets ordförande Anders Larsson sa i går till SVT att beslut behöver tas senast den 20 december.

– Det här är en helt ny situation som ingen överhuvudtaget varit beredda på. Vi inser att vi inte kan spelare vidare. Under tiden kommer elitkommittén kolla på olika situationer. Vi har satt en gräns till den 20 mars då vi behöver ta ett beslut, sade Anders Larsson, ordförande i Svenska ishockeyförbundet till SVT Sport.

KLIPP: Här är kaoset i sporten efter coronaviruset

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här är kaoset i sporten efter coronaviruset

Tre Kronors matcher som skulle spelats

Visa

10 april Norge – Sverige, Norge

11 april Norge – Sverige, Norge

16 april Sverige – Danmark, Ljungby

18 april Sverige – Danmark, Halmstad

22 april Sverige – Finland, Örnsköldsvik

24 april Sverige – Finland, Umeå

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer