Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonathan Pudas om ökade konkurrensen: ”Vill spela” Foto: Bildbyrån/SVT

Tre Kronor om Timothy Liljegrens ankomst: ”Stenhård konkurrens”

Uppdaterad
Publicerad

Timothy Liljegren ansluter till Tre Kronor under onsdagen.

Därmed ökar konkurrensen för backarna i den svenska truppen.

– Man vill spela så mycket som möjligt, säger Jonathan Pudas till SVT Sport.

– En väldigt bra tvåvägsback som kan flytta pucken bra. Det har varit hans signum. Vi är väldigt glada över att få in honom, säger Tre Kronors förbundskapten Sam Hallam.

Under dagen förstärker Toronto-backen Timothy Liljegren den svenska VM-truppen – ett besked som mottogs väl av Washingtons Rasmus Sandin.

– Jättekul! Timothy är en fantastisk spelare och en fantastisk kille, säger Sandin, som spelat mycket ihop med Liljegren under tiden i Toronto.

– Vi passar bra ihop. Det är en spelare jag spelat med under fyra års tid, så vi känner varandra otroligt bra. Vi bodde med varandra mycket och vi var ofta ute och käkade. Så det ska bli jättekul att få hit honom.

Hård konkurrens för backarna

Men Liljegrens ankomst innebär också allt hårdare konkurrens för övriga backar i truppen. Jonathan Pudas menar dock att han inte följt Liljegrens utveckling i Toronto.

– Jag har inte så bra koll, jag följer inte NHL så noga. Vad man hör är det en väldigt bra tvåvägsback. Det är säkert en grym spelare, säger Pudas.

Det innebär ytterligare konkurrens för dig?

– Så är det, stenhård konurrens. Det är bara att göra sitt bästa hela tiden och hoppas att man får spela så mycket som möjligt.

Oroar man sig för att det kan bli mindre speltid?

– Oroar sig och oroar sig. Man vill spela så mycket som möjligt. Man går in med mindsetet att man ska ta chansen varje gång man får den och ge allt till laget. Sen är det upp till tränarna vilka som får spela.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.