Foto: Bildbyrån

Tre Kronors comebackturnering ställs in

Uppdaterad
Publicerad
Carlson Hockey Games i Tjeckien med start den 27 augusti har blivit inställd. Det meddelar det tjeckiska ishockeyförbundet. Orsaken är oron för coronapandemin.
– Det stämmer. Tanken var att spela, men de har väl gjort bedömningen att de tycker risken för smittspridning är för stor, säger Olof Östblom, tävlingschef på Svenska ishockeyförbundet.

– Vi har full respekt för det och det är viktigt inom idrotten att vi tar vårt ansvar. Vi har haft det i planeringen att åka till Tjeckien i augusti, men visste väl också att chansen att de skulle ställa in var rätt stor. Det är nog ett klokt beslut att ställa in,

Turneringen skulle egentligen ha avslutat förra säsongens Euro Hockey Tour men ställdes in som allting annat när coronapandemin tog världen som gisslan.

Det innebär att Tre Kronor och förbundskapten Johan Garpenlöv får vänta till tidigast november på att spela ishockeylandskamper igen, då det är dags för Karjala Cup i Finland.

Förutom Tre Kronor får det även konsekvenser för Juniorkronorna som skulle ha deltagit i en turnering i Tjeckien i augusti. Även den ställs in.

ARKIV: Stark ny generalsekreterare i hockeyförbundet (1 juli 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Johan Stark tar över Svenska ishockeyförbundet. Foto: Svenska ishockeyförbundet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer