Svenskduon visade vägen i Edmonton

Uppdaterad
Publicerad

Viktor Arvidsson och Filip Forsberg visar fin form inför återstarten i NHL. Svenskduon låg bakom båda målen när Nashville slog Dallas med 2–0 i en träningsmatch i Edmonton.

– Det var som att kemin mellan oss fanns där direkt, säger Filip Forsberg.

Svenskduons upplägg i matchen var enkel, Arvidsson gjorde målen, Forsberg assisterna. Tillsammans med centern Ryan Johansen dominerade de framför Dallasmålet.

Först när Arvidsson skickade in en retur på sin landsmans skott i powerplay i början av den första perioden. Sedan – desto snyggare – när Forsberg hittade fram till Arvidsson med en passning bakom ryggen som gav 2–0 knappt nio minuter in i andra.

– När vi kom tillbaka efter uppehållet var det kul att komma i gång och få spela med dem igen. Det var som att kemin mellan oss fanns där direkt och det gjorde det bara ännu bättre att komma tillbaka, säger Filip Forsberg enligt nhl.com.

”Börjar om från början”

Trion spelade mycket ihop under fjolårssäsongen, men fram till uppehållet tidigare i år blev det inte lika mycket spel ihop som en kedja.

– Vi var alla lite besvikna på hur vi spelade, individuellt, så det här uppehållet var ett bra sätt att koppla av från hockeyn, ta ett steg tillbaka och titta på spelet på ett annat sätt, säger Forsberg, som inte är orolig över formen.

Matchen var lagens första sedan den nordamerikanska ishockeyligan avbröts i mars på grund av coronapandemin, och den enda träningskampen innan slutspelet inleds i helgen.

Ytterligare en svensk hittade nätet i nattens träningsmatcher. När Columbus besegrade Boston med 4–1 stod Gustav Nyquist för lagets 3–0-mål, som han satte i spel i numerärt överläge.

NHL-slutspelet inleds på lördag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.