Henrik Lundqvist visade fin form i New York Rangers match mot New York Islanders. Foto: Bildbyrån

Succé för svenskarna i nattens NHL

Uppdaterad
Publicerad

I nattens träningsmatcher inför NHL-omstarten visade de svenska stjärnorna Henrik Lundqvist och Gabriel Landeskog fin form. Målvakten räddade 14 av 15 skott för sitt New York Rangers mot rivalen Islanders, medan Colorados lagkapten fick avgöra mot Minnesota.

Mot Minnesota spelade Gabriel Landeskog först fram Nathan MacKinnon till 2–1 i den första perioden, och satte sedan själv det avgörande 3–2 målet i powerplay knappt fem minuter in i andra. Detta var Colorados enda träningsmatch inför återstarten i den nordamerikanska ishockeyligan.

Den 27-årige lagkaptenen gjorde två poäng även i den sista grundseriematchen i mars, innan ligan avbröts på grund av coronapandemin.

Lundqvist stabil i förlustmatchen

I matchen mellan New York-lagen Rangers och Islanders fick Henrik Lundqvist enligt en förbestämd plan stå halva matchen i Rangerskassen. Svensken släppte in en puck på 15 skott i 1–2-förlusten.

– Med tanke på hur länge sedan det var man spelade kändes det över förväntan, säger Lundqvist till Aftonbladet.

”Annorlunda utan fans”

38-åringen har ett år kvar på kontraktet men var petad under våren och var inte ens alltid ombytt till match.

Nu är han glad över att vara tillbaka på isen.

– Givetvis är det annorlunda utan fans på läktarna, men jag måste säga att ligan gjort ett mycket bra jobb med allting runtomkring arenan och hotellet för att få detta att funka så bra som möjligt, säger han till tidningen.

NHL-slutspelet inleds på lördag.

SVT Sport förklarar: Hur går Stanley Cup-slutspelet till? (29 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.