Anders Larsson om oklarheterna kring covid-hantering. Foto: Bildbyrån

Tre veckor kvar till säsongsstart – inget protokoll för uppskjutna matcher klart

Uppdaterad
Publicerad

Hockeyn närmar sig säsongsstart men i veckan har både BIK Karlskoga och Västerås IK stängt ned verksamheten efter covidutbrott.

Trots en säsong som kommer gå i coronans tecken har ishockeyförbundet ännu inget protokoll kring hur man kommer hantera potentiellt uppskjutna matcher.

– Det pågår ett arbeta att utveckla och förankra detta hos ligorna, säger ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson.

Svensk hockey är efter en lång sommar på väg mot säsongsstart.

De senaste dagarna har dock inneburit rejäla bakslag i förberedelserna för BIK Karlskoga och Västerås IK som spelade träningsmatch i fredags. 13 personer i och runt A-laget har drabbats av covid-19 i Karlskoga och det allsvenska laget har nu stängt ner verksamheten.

Även motståndarna Västerås har tagit försiktighetsåtgärder och följt Karlskogas exempel efter covid-symptom i truppen.

”Känner stort mått av ödmjukhet”

SHL har säsongsstart om drygt tre veckor och hockeyallsvenskan kort därpå. Men trots snabbt nalkande seriepremiärer har man ännu inte något protokoll kring uppskjutna eller inställda matcher.

– Det pågår ett arbeta att utveckla och förankra detta hos ligorna, säger ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson som hoppas kunna få till reglemente tills nästa vecka.

Enligt Anders Larsson finns det nu ett verkställande utskott, där han själv är med, som ska hantera besluten kring inställda eller uppskjutna matcher. Men exakt på vilka premisser besluten ska tas är inte fastställt. Larsson inser att det kommer bli en prövande säsong för svensk hockey efter den senaste tidens coronafall.

– När man tar del av det här så inser man vilken utmanande höst vi står inför inom svensk ishockey. Jag känner ett stort mått av ödmjukhet men också en beslutsamhet att vi ska ta oss framåt på ett klokt sätt, säger Anders Larsson.

MER ISHOCKEY: Johan Stark ny generalsekreterare (1 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.