Sebastian Wännström (vänster) gjorde 2-0 för HV71. Foto: TT

Tredje raka för HV71 efter tränarbytet

Uppdaterad
Publicerad

HV71 fortsätter att gå starkt efter tränarbytet. 6-0-krossen hemma mot Mora innebar tredje raka segern.

– Det är så klart skönt att vinna men vi är långt därifrån vi vill vara i tabellen, säger Johan Johnson till C More.

Efter en krisartad höst fick HV71:s huvudtränare Johan Lindbom sparken för en och en halv vecka sedan.

Han ersattes av Stephan ”Lillis” Lundh som tog steget upp från rollen som assisterande tränare. Och Lundh har fått en drömstart som huvudtränare.

Efter vinster mot Rögle och Växjö tog HV71 tredje raka segern sedan tränarbytet när tabelljumbon Mora gästade Kinnarps Arena i kväll. Segersiffrorna skrevs till slut till förkrossande 6-0 sedan Simon Önerud både inlett och avslutat målskyttet.

Drog ifrån i andra

Önerud satte 1-0 för smålänningarna i den första perioden, innan Sebastian Wännström utökade till 2-0 i powerplay tidigt i andra. Extraforwarden Isac Brännström stod för 3-0 senare i den andra perioden.

Om Mora haft förhoppningar om att kunna vända i tredje perioden lär de ha släckts efter 42 sekunder. Då gjorde Markus Ljung 4-0 för HV71 med ett direktskott. 5-0 kom genom Johan Johnson innan Simon Önerud avslutade målskyttet i boxplay inför en jublande hemmapublik.

– Vi gör en jättebra match både offensivt och defensivt. Det är så klart skönt att vinna hockeymatcher igen men vi tar bara en match i taget. Vi är långt därifrån vi vill vara i tabellen än så länge ändå, så det är ingen som är nöjd eller svävar iväg, säger Johan Johnsson till C More.

De tre raka segrarna ser till att elfteplacerade HV71 nu har kontakt med lagen ovanför i tabellen. Mora är fortsatt sist.

Lagen möts igen på lördag, då i Mora.

SHL

HV71 logo

HV71

6 - 0

Mora IK logo

Mora IK

1-0, 2-0, 3-0
Kinnarps Arena, Jönköping
Publik: 6448

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.