Elias Pettersson bökar framför kassen. Foto: TT

Tredje raka förlusten för ”trötta” Vancouver

Uppdaterad
Publicerad

Efter den fina sviten med poäng åtta matcher i rad har Vancouver tappat formen.

I natt kom tredje raka förlusten när Winnipeg blev för svåra på bortais, 1–4.

– De unga stjärnorna i Vancouver ser trötta ut, säger experten Brian Lawton i NHL Network.

Elias Pettersson var med och iscensatte anfallet som föranledde Vancouvers 1–0 ungefär halvvägs in i matchen, men svensken blev utan assist. Sedan tog hemmalaget Winnipeg över och vände till ledning med 2–1 inför den tredje perioden.

Målvakten Connor Hellebuyck höll Jets i förarsätet med några högklassiga räddningar vid ställningen 2–1. Dels på Elias Pettersson tidigt i den tredje perioden, dels när Bo Horvat fick stå helt omarkerad framför kassen och fintade ner Hellebuyck på isen.

– Det var en sjuhelsikes räddning. Om jag sätter dit den står det 2-2, men i stället gör de mål och det är frustrerande. Det är synd att vi inte lyckades ta poäng, säger Horvat till nhl.com.

Ja, i stället för en kvittering snodde Kyle Connor åt sig pucken, skrinnade sig till ett friläge och satte skickligt 3–1. Winnipeg gjorde ett mål till i slutminuterna och tog sin nionde raka seger mot favoritmotståndaren (?) Vancouver.

– Vi tog poäng åtta matcher i rad (20 oktober till 5 november) och hade lika gärna kunnat ta poäng i den här matchen också, men vi spelade i går kväll när de vilade och trots det gjorde vi en rätt bra match, säger Vancouvers tränare Travis Green.

Jacob Markström fick se på när Thatcher Demko vaktade kassen för gästerna. Elias Pettersson toppar fortfarande lagets interna poängliga med 21 poäng (6+15) på 17 matcher. Han är åtta i NHL:s totala poängliga, bäst av alla svenskar just nu.

NHL

Winnipeg Jets logo

Winnipeg Jets

4 - 1

Vancouver Canucks logo

Vancouver Canucks

0-0, 2-1, 2-0
Bell MTS Place, Winnipeg
Publik: 15325

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.