Tredje raka för Örebro – Bromé glänste på hemmais

Det var Mathias Bromés kväll när Örebro tog tredje raka segern på hemmais i SHL.

25-åringen stod för tre assist och ett mål när hemmalaget besegrade Växjö med 4-1.

– Det är klart det känns bra skönt när man får utdelning, säger matchhjälten till C More.

Inför ögonen på nya förbundskaptenen Johan Garpenlöv, på plats i Behrn Arena, passade Mathias Bromé på att inkassera fyra poäng i mötet med Växjö.

Ledningsmålet kom i tredje perioden när Växjöbacken David Bernhardt bjöd på en indianare i egen zon och Bromé helt fri kunde sätta 2-1 bakom Viktor Fasth med ett självsäkert slagskott.

– Det är klart det känns bra skönt när man får utdelning, man är ju här för att bidra. Vår kedja har steppat upp de senaste matcherna, säger Mathias Bromé till C More.

”Tänkte att Salminen också ska få göra mål”

Växjö, som efter en fin försäsong haft en tung inledning på SHL, kämpade för kvittering men fick istället bevittna Kristian Näkyvä punktera matchen till 3-1 med åtta minuter kvar att spela.

Assisten stod såklart Mathias Bromé för och målet kom i numerärt överläge för närkingarna, då Shinnimin dragit på sig en utvisning för spearing. Något som fick Bromé att fira nästan mer än vad han gjorde efter sitt mål.

I sista minuten fick samme Bromé skottläge i tom kasse, men passade istället fram Sakari Salminen som satte 4-1.

– Jag tänkte att Salminen också ska få göra mål, säger Bromé.