Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Erik Karlsson om Sveriges powerplay-problem. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Trots gruppsegern – dystert facit i powerplay: ”Hoppas vi kan tajma oss till slutet”

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronor har gått obesegrade genom ishockey-VM i Tjeckien. Trots det har man sämst statistik av ”stornationerna” i numerärt överläge.

– Vi får hoppas vi kan tajma oss till slutet, säger Erik Karlsson till SVT Sport.

Sverige säkrade i dag gruppsegern i ishockey-VM då de besegrade Frankrike med 3-1.

Det förlösande 2-1-målet gjordes av Erik Karlsson i powerplay, men det var bara det fjärde målet på hela 22 försök som svenskarna har lyckats göra i den spelformen.

Ishockey-VM

– Vi har haft lägen men inte gjort mål, så det var skönt att vi kunde hänga dit den, säger Victor Hedman som passade till målet.

Med de siffrorna blir Sveriges powerplay-procent 18,18. Det är sämst bland turneringens förhandsfavoriter. Finland, som är illa ute i sin grupp, har snäppet bättre medan till exempel USA har gjort mål på 30 procent av sina powerplaychanser. Bäst av alla är Tyskland och Schweiz.

Erik Karlsson tror det finns mer att ta av i just powerplay.

– Absolut. Vi känner oss helt okej, men det har inte riktigt gått vår väg. Vi får hoppas vi kan tajma oss till slutet. Ju fler möjligheter vi får, desto bättre borde det bli.

Sverige har redan säkrat gruppsegern, men har en gruppspelsmatch kvar. Den spelas mot Slovakien klockan 20.20 i morgon tisdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet