Färjestad åkte på sin första förlust i årets CHL. Foto: BILDBYRÅN

Tung bortaförlust i CHL för Färjestad mot Straubing

Färjestad förlorade stort, 2–5, mot tyska Straubing.

Trots förlusten toppar Färjestad gruppen i Champions Hockey League på samma poäng som just Straubing. Två matcher av gruppspelet återstår.

Färjestad hade åkt till Tyskland för att möta Straubing Tigers i fjärde omgången av Champions Hockey League. När lagen möttes i Karlstad för en vecka sedan slutade det med en komfortabel seger, med 6–1, för Färjestad – det blev det inte när lagen möttes i Straubing.

Redan i matchinledningen radade Straubing upp chans efter chans – men utan att få pucken i nät. Men efter 15 minuter jämnt spräcktes Färjestads nolla i powerplay.

Kort därefter låg ytterligare en puck i Karlstadslagets kasse, men målet dömdes bort efter att ha nickats (!) i mål.

Det fick Färjestad att vakna. Strax innan periodvilan styrde Remi Elie in 1–1, kanadensarens första mål för klubben.

I andra perioden gjorde Straubing både 2–1 och 3–1 innan Färjestad reducerade genom Joakim Nygård. Innan mittenakten tagit slut ökade det tyska laget sin ledning till 4–2.

I sista perioden gjorde Straubings Sandro Schönberger sitt andra mål för dagen och fastställde slutresultatet till 5–2.

Skellefteå tog revansch mot Davos

För Skellefteå gick det bättre. Efter att ha förlorat CHL-premiären mot Davos med 3–2 hemma fick de revansch under söndagen när de vann med 4–2 i Schweiz. Inför den tredje perioden var matchen oavgjord, 2–2, men efter mål av Johan Johnsson och Andreas Wingerli kunde Skellefteå vinna matchen med 4–2. Segern innebär att Skellefteå och Davos är mer eller mindre klara för slutspel.

Luleå ångar på

Luleå fortsätter att vara obesegrade i CHL och tog under söndagen sin fjärde raka seger när Sparta Prag besegrades på hemmais med 5-2. Luleås tränare Thomas ”Bulan” Berglund var inte helt nöjd trots segern.

– Vi är bra när vi är påslagna och fokuserade och det kommer vi att vara när vi drar igång med SHL, säger han till SVT Sport.