William Nylander gjorde i dag comeback efter 225 dagars frånvaro. Foto: TT

Tung säsongsdebut för Nylander – Nyquist stal showen

William Nylander hamnade av förståeliga skäl i centrum när han i natt gjorde comeback i Toronto efter det uppmärksammade kontraktsbråket.

I första matchen på 225 dagar spelade svensken tolv minuter och gick poänglös för sitt Maple Leafs.

I stället överglänstes han av en landsman.

Wiilliam Nylander var tillbaka på isen igen efter det uppmärksammade kontraktsbråket som tog slut i lördags kväll. Svensken kritade då på ett sexårskontrakt med Maple Leafs.

Nylander fick dock knappast den start han velat.

12 minuters speltid

Toronto förlorade hemmamötet mot Detroit Red Wings med 5-4 efter förlängningsspel och 22-åringen i en formation med storstjärnan Austin Matthes gick poänglös från isen på de drygt tolv minuterna han spelade.

– Det kändes okej. Det är en stor skillnad mot att träna själv med laget hemma (AIK:s juniorer). Det kändes bättre och bättre, en okej förstamatch, säger 22-åringen till nhl.com.

Istället överglänstes han av en landsman.

Gustav Nyquist var ofin och stal rampljuset med ett mål och två assist. Målet var en riktig delikatess när han lobbade in pucken i nättaket från vänster. Han agerade även framspelare till det avgörande förlängningsmålet.

– Vi spelade bra de första två perioderna. Så jag tycker att vi förtjänade ledningen. Vi forecheckade hårt och vi gav dem inget utrymme, säger Gustav Nyquist till Fox efter matchen.