• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Göteborg finalklart efter jätterysare

Uppdaterad
Publicerad

2006 var senaste gången Göteborg vann TV-pucken.

I morgon har de chans att göra det igen.

Detta efter att ha vunnit en semifinalrysare mot Stockholm Nord med 2-1.

Stockholm Nord var en av förhandsfavoriterna inför turneringen att vinna TV-pucken. Laget som spelat final två gånger de senaste tre åren fick dock se sig besegrade av Göteborg i en riktig semifinalrysare.

Göteborgarna tog ledningen med 1-0 redan efter 4.03 i den första perioden genom Liam Dower Nilsson på en sylvass kontring, snyggt framspelad av Edwin Haynes.

TV-pucken

Matchavgörande 2-0 kom med mindre än sju minuter kvar att spela när Noah Hasa, tre assist i kvartsfinalen mot Västmanland, styrde in målet.

Vann senast 2006

Men det blev ändå nerv i slutminuterna när Albert Sjöberg reducerade för Stockholm Nord.

Fler mål blev det dock inte i matchen, trots massivt tryck, efter ett mycket bra målvaktsspel av Viggo Andrén i Göteborg.

– Jag tycker det är en väldigt jämn match. Vi startar si sådär, men kommer igen. Det är kul att visa hur jag spelar och kunna avgöra matcher, säger målvaktshjälten.

Matchens lirare i finallaget blev målvakten Viggo Andrén. I Stockholm Nord fick Albert Sjöberg priset.

Segern innebär att laget är i sin första final på fyra år, då förlust med 2-1 mot Värmland.

Göteborg har vunnit turneringen två gånger, 2001 och 2006 under TV-puckens 60 år långa historia.

I finalen väntar Västerbotten i final. Matchen ser ni på SVT.

Finalen spelas imorgon, söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

TV-pucken

Mer i ämnet