Simon Bertilsson och Niclas Andersén. Foto: Bildbyrån

Två Brynässpelare fällda för mutbrott: ”Det kommer att få konsekvenser”

Publicerad

Brynässpelarna Niclas Andersén och Simon Bertilsson har dömts till strafföreläggande för mutbrott. Spelarna har mutat en provledare vid ett prov för jägarexamen.
Nu väljer de att kliva fram och be om ursäkt.
– Vi representerar ju Brynäs. Det blir skit för dem när vi gjort så här så vi får bara ta straffet, säger Bertilsson till Expressen.

– Det här är inte okej och det kommer att få konsekvenser i form av böter eller en varning, säger klubbdirektör Michael Campese till SVT Gävleborg.

Han fick reda på saken för några veckor sedan.

– Ja, de kom till mig och var väldigt ångerfulla, men vi ser förstås allvarligt på det här och kommer att ta upp det med styrelsen.

Brottet begicks 2014

Brottet begicks i oktober 2014 och det är Riksenheten mot korruption på Åklagarmyndigheten som utrett fallet. De två männen döms nu till dagsböter och ska betala 80 000 respektive 49 600 kronor.

Michael Campese, klubbdirektör för Brynäs iF.

Efter Brynäs förlustmatch mot Linköping under tisdagen klev Simon Bertilsson och Niclas Andersén fram och bad om ursäkt.

– Det är en dom som har kommit som man får ta. Det är ju ett antal år sedan men domen har kommit och nu är det bara att ta den och ångra sig. Vi representerar ju Brynäs. Det blir skit för dem när vi gjort så här så vi får bara ta straffet, säger Bertilsson till Expressen.

Niclas Andersén fyller i.

– Det är skönt att få berätta så det inte blir ett snack om vem det var och så. Det är ju ett fel som gjorts så det är klart man måste stå till svars för det och då är det bättre att säga som det är och ta smällen för det är klart vi gjort fel, berättar han för tidningen.SVT Gävleborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer