William Eklund skadade sig när Rögle vann. Foto: Bildbyrån/C More.

Två mål av Ryfors gav Rögleseger – Eklund skadad

Inför säsongen hade Simon Ryfors gjort totalt 16 mål på 199 SHL-matcher.

Ikväll gjorde han mål 17 och 18 – den här säsongen.

– Det är kul att spela idag, säger Simon Ryfors till CMore.

Det var ord och inga visor från Rögle i första perioden i bortamötet mot Djugården.

Skottstatistiken sade visserligen 11-10 till hemmalaget men periodens tre mål gjordes av skåningarna.

Djurgården hade problem att ställa om från anfall till försvar när Rögle drog upp tempot och hamnade på efterkälken mer gång än en, vilket Rögle utnyttja på allra bästa sätt.

– Vi spelar så som vill vill. Försöker komma förbi deras press så fort som möjligt, säger Erik Andersson till CMore.

Supertalang skadad

Motgångarna fortsatte i andra perioden för Djurgården.

Supertalangen William Eklund, som gjorde sin första matchen sedan en blindtarmsoperation, tacklades in i kanten av båsdörren precis när det öppnades och låg dubbelvikt i båset av smärta. Han lämnade senare för omklädningsrummet.

Som om det inte vore nog gjorde Rögle 4-0 några minuter senare när Simon Ryfors gjorde sitt andra mål för kvällen.

Ryfors gjorde förra säsongen 18 poäng på 52 matcher och hade inför säsongen totalt 16 mål på 199 SHL-matcher.

Men i och med sina två mål mot Djurgården har han nu gjort 18 mål bara den här säsongen.

– Vi är bättre på allt faktiskt. Vi dominerar och det är kul att spela idag, säger Simon Ryfors i periodpausen.

Nära att komma ikapp

De orden skulle han sånär få äta upp.

Djurgården kom ut som ett nytt lag i tredje perioden och gjorde tre mål inom loppet av sex minuter. Rögle var skakade.

Det som såg ut som en stendöd match var nu det motsatta. Men mitt i all Djurgårdspress kom kallduschen.

Med två minuter kvar tappade Kalle Östman pucken på den egna blålinjen och gav Brady Ferguson öppet gata och han gjorde inga misstag.

5-3 till Rögle var ett faktum och slutresultatet.

– Det kändes tokstabilt. Sen får de ett mål på en turstuds. Sen blir det nervigt och de rider vidare på den vågen, säger Dennis Everberg till CMore efter matchen.