Två tunga skador för Frölunda

Uppdaterad
Publicerad

Frölunda råkade ut för två tunga tapp i CHL-finalen mot Sparta Prag. Patrik Carlsson fick en klubba på halsen och fördes till sjukhus. Och Tre Kronor-uttagne Johan Sundström haltade av isen. ”Inte kul för Tre Kronor”, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

CHL-finalen bjöd på snabbt och framförallt tufft spel inför ett fullsatt Frölundaborg. Miroslav Forsman drog ett rapp över Patrik Carlssons hals vilket ledde till att Frölunda-forwarden fick föras till sjukhus. Forsman fick matchstraff.

I den andra perioden kom nästa skada. Efter en bentackling från Sparta Prag-spelaren Dominik Uher haltade Johan Sundström av isen. Sundström som utsågs till slutspelets mest värdefulla spelare förra året, och är uttagen till Rickard Grönborgs trupp till Sweden Hockey Games som inleds på torsdag.

Champions Hockey League

– Inte kul för Tre Kronor. Hoppas det inte är någon fara. Det är i bästa fall en lårkaka, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

Enligt uppgifter till SVT Sport rör det sig just om en lårkaka för Tre Kronor-forwarden, som hade spelat klart för kvällen.

Frölunda har ännu inte kommenterat skadan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet