Alexander Kerfoot firar efter ett av Colorados mål Foto: Bildbyrån

Två viktiga poäng för Colorado i slutspelsjakten

Uppdaterad
Publicerad

Colorado tog två oerhört viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats när de vann över New Jersey på hemmaplan med 3-0. Nu har laget endast fyra poäng upp till Arizona på den sista slutspelsplatsen med tio omgångar kvar.

Efter en mållös förstaperiod där Colorado Avalanche dominerat spelet kom utdelningen för hemmalaget i en jämnare andraperiod. Och det var ett riktigt fint mål som inledde målskyttet.

Det var Colorados superstjärna Nathan MacKinnon som ensam mot tre New Jersey spelare lyckades dribbla sig från sargkanten och in till ett farligt läge mitt i slottet. Men istället för ett avslut tappade han pucken, men som tur var för MacKinnon så fanns lagkamraten Tyson Barrie nära. Barrie tackade och tog emot och sköt ett stenhårt skott som gick in vid den bortre stolpen.

Men Tyson Barrie var inte nöjd med att göra sitt åttonde mål för säsongen, utan nio minuter senare kom även säsongens nionde mål från kanadensarens klubba.

MacKinnon fortsätter ösa in poäng

Med en och en halv minut kvar av matchen så fastställde Nathan MacKinnon slutresultatet 3-0 när han satte sitt 37:e mål för säsongen, och 91:a poäng. MacKinnon har nu tio omgångar på sig att slå två personliga rekord i NHL. Han är just nu två mål ifrån sin bästa notering på 39 mål, och sex poäng från sin bästa notering på 97 poäng, båda noteringarna är från förra säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.