Rasmus Dahlin skyddades i matchens slutskede. Foto: TT.

Dahlin avplockad för att skyddas

Uppdaterad
Publicerad

Linus Ullmark utsågs till matchens bäste spelare när hans Buffalo besegrade Florida med 3-2 efter straffläggning. Buffalo har nu tagit poäng i de fem inledande matcherna – något som laget inte har lyckats med sedan 2009. Backtalangen Rasmus Dahlin plockades av isen för att skyddas.

– Linus och (Carter) Hutton har båda gjort allt som har krävts under de här fem matcherna. Vi är mycket glada över de två, säger Buffalo-tränaren Ralph Kreuger efter matchen.

Buffalos Johan Larsson gjorde lagets första mål i slutminuten av andra perioden. Därefter drygade Buffalo ut ledningen till 2–0 i början av tredje. Men två mål av Florida, det sista i slutsekunderna, ledde till förlängning – som blev mållös.

Ullmark räddade en straff och Floridas Alexander Barkov missade sin, men Buffalo satte två straffar och matchen var därmed avgjord.

”Vi ville ha någon där med mer erfarenhet”

Buffalos 19-åriga stjärnskott Rasmus Dahlin plockades av isen när det var knappt tio minuter kvar av ordinarie speltid.

– Vi skyddade honom faktiskt där på slutet, säger Ralph Kreuger.

– Vi visste att Florida skulle pressa på hårt och vi ville ha någon där med lite mer erfarenhet. Men Rasmus har spelat fantastisk och han lär sig och växer varje dag. Det kommer att komma sådana här tillfällen då vi drar ned på laguppställningen för att spela med killarna som vi tror har bäst chans till avsluta. Och han (Dahlin) kommer definitivt att vara med bland dem i framtiden, säger Kreuger.

NHL

Buffalo Sabres logo

Buffalo Sabres

3 - 2

Florida Panthers logo

Florida Panthers

0-0, 1-0, 1-2, 0-0, 1-0
KeyBank Center, Buffalo, NY
Publik: 15638

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.