Örebro utökade till 2–0 i matcher. Foto: Bildbyrån.

Efter hoten – Bromé avgjorde för Örebro

Örebro tog hem även det andra mötet mot Skellefteå.

Mathias Bromé blev stor matchvinnare efter sitt avgörande mål till 3–2 i förlängningen.

– Det är något man har drömt om, att få avgöra en sudden här hemma, säger Bromé i C More efter matchen.

Arenan i Närke kokade när Örebro för första gången inför publik spelade semifinal på hemmais. Skellefteå såg piggt ut under de första minuterna, men ganska snabbt tog hemmalaget över.

Filip Berglund skickade in ledningsmålet efter dryga kvartens spel, ett handledsskott från distans, assisten av Linus Öberg. Två och en halv minut senare ökade Milton Oscarsson på ledningen efter ett skott från nära håll, efter en stark fysisk prestation dessförinnan.

Skellefteås nytändning i tredje

Skellefteå kom ut med mer energi i inledning av tredje, ettablerade sig i offensiv zon och skapade flera tekningar som man vann. Det gav sedan utdelning, Jonas Enroth i Örebros mål kunde inte hålla skottet och Tom Kühnhackl tryckte in returen till reduceringen.

Kvittering kom bara minuter senare. En två mot två-situation för Skellefteå där Rickard Hugg spelade i sidled till Jonathan Johnsson satte den till 2–2.