Glada Damkronor. Foto: Bildbyrån

Uppgifter till SVT: Damkronornas konflikt snart löst

Uppdaterad
Publicerad

Konflikten mellan Svenska ishockeyförbundet och spelarna som utgör Damkronorna är på väg att lösas. Det bekräftar flera spelare anonymt för SVT Sport.
– Jag vill att det ska lösa sig och bli så bra som möjligt för alla parter. Det känns positivt, säger Klara Stenberg på spelafacket Sico till SVT Sport.

Sverige kommer snart att ha ett damlandslag i ishockey enligt uppgifter till SVT Sport. Konflikten mellan förbundet och Damkronorna är på väg mot en lösning. 

En konflikt som går till historien som en av de största i svensk ishockey.

Damkronorna har varit ute efter att få bättre villkor i samband med samlingar. Utebliven ersättning för förlorad arbetsinkomst har varit en viktig punkt, spelarförsäkringen lika så – något som aldrig funnits för att skydda landslagsspelarna.

En tredje, respekten från makthavare i förbundet. Samtliga punkter ser nu ut att vara uppfyllda.

Nästan på dagen två månader sedan 43 landslagsspelare gick ut i bojkott, ska parterna nu hittat en lösning.

Vill inte uttala sig

SVT Sport har varit i kontakt med spelare anonymt som bekräftar att en lösning är detaljer bort men som inte vill uttala sig innan alla detaljer är i mål. 

En starkt bidragande orsak till att detta nu är på väg mot en lösning är Klara Stenberg. Hon har slitit med frågan dag och natt enligt de spelare SVT varit i kontakt med.  

– Allt jag kan säga i detta läge är att diskussioner förs i positiv anda. 

SVT Sport har varit i kontakt med svenska ishockeyförbundets generalsekreterare Tommy Boustedt som via sms kort konstaterar:

– Inget att säga just nu. Förhandlingar pågår.

Den 12-14 december är Damkronorna inbjudna till en fyrnationsturnering i tyska Füssen där möten mot hemmanationen, Schweiz och Finland väntar. I mitten på april väntar sedan B-VM i Frankrike.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.