USA besegrade Slovakien i JVM-premiären

Slovakien pressade USA.

Men trots stor dramatik höll den regerande mästaren undan och vann med 3-2.

Regerande mästare och en av favoriterna till guldet.

I årets JVM öppnade man också med seger, även om det satt hårt åt mot Slovakien.

JVM i ishockey

Det började dock bra för USA och det var spelet i numerärt överläge som bäddade för segern.

Först öppnade Matthew Knies målskyttet i powerplay i mitten av den första perioden. Fint framspelad av Logan Cooley kunde Knies pricka in ledningsmålet.

Bara drygt en och en halv minut senare var det dags för nytt mål i powerplay.

Matthew Coronato hittade fram till Mackie Samoskevich som tryckte dit 2-0.

Efter en jämn inledning av matchen spelade USA verkligen ut i mittenakten där också Landon Slaggert kunde trycka dit 3-0. Med högt tempo, mycket rörlighet och fina kombinationer gjorde man det svårt för Slovakien.

Men Slovakien vaknade i tredje perioden. Martin Chromiak reducerade två gånger om och i slutsekunderna var man ytterst nära att få in en kvittering. Men USA höll undan och vann med 3-2.

SVT sänder Slovakiens match mot Sverige natten mot onsdagen.