Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bråket och hör Gauthiers kritik mot svenskarna. Foto: SVT

USA:s Cutter Gauthier kritiserar svenskarna: ”De saknade klass”

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av JVM-finalen som USA vann med 6-2 blev det ett bråk som slutade med två matchstraff per lag. Då lagen tackade varandra syntes en ordväxling mellan Cutter Gauthier och Jonathan Lekkerimäki.

– Han måste ha haft något problem med det, säger Gauthier till SVT Sport.

Cutter Gauthier och Jonathan Lekkerimäki var båda inblandade i bråket i slutet. Gauthier berättar om situationen då lagen tackade varandra.

– Jag sade 'bra match' och allt sånt, men han svarade inte. Han måste ha haft något problem med det. Jag antar att han inte gillade det, säger han.

Vad säger du om svenskarnas beteende?

– Det är barnsligt i slutet. Att försöka starta skit i slutet när vi ledde med ett par mål. Det finns ingen anledning. Visa lite klass, jag tycker att de saknade det lite i slutet, säger han.

Sveriges Anton Wahlberg säger så här om att svenskarna blir kallade ”barnsliga”:

– Jag vet inte, vi hade väl sagt likadant om vi var världsmästare. Han har väl rätt att ha lite hybris eftersom de har vunnit. Låt dem vara nöjda över sitt guld.

Gauthier, som är född i Skellefteå, berättar om känslan efter JVM-guldet.

– Det känns otroligt. Jag är född här och kommer tillbaka och vinner en guldmedalj. Det var det vi kom hit för. Det känns otroligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.