Först avbröts matchen på grund av isen. Sedan fick de spela klart flera timmar senare. Foto: Nyhetsbyrån TT.

Utematchen tog tio timmar att spela klart

Uppdaterad
Publicerad

Utematchen mellan Colorado och  Vegas vid en golfbana i Lake Tahoe i Nevada började i solsken och avslutades i mörker. Det tog Colorado tio timmar och 37 minuter att besegra Vegas med 3-2. 

– Det var en unik match som folk kommer att komma ihåg länge, säger Colorados kapten Gabriel Landeskog.

En match med en åtta timmar lång paus hör inte till vanligheterna.

– Det är väl inte för matchens skull som folk kommer att minnas det här, kanske för att alla föll hela tiden under första perioden. Hur som helst var det en häftig upplevelse och hoppas att folk som började följa matchen hängde med och även var med vid omstarten för att se hur speciellt det här var och vilken speciell plats det här är, säger Landeskog till AP.

NHL hade i år ett nytt koncept på sin utematch och hade placerat den vid en naturskönt belägen golfbana i Lake Tahoe, där den spelades utan publik. När spelarna gick på isen vid lunchtid i Nevada flödade solen och iramningen var vykortsvacker. Men isen brast i den skarpa solen och man fick ta ett uppehåll på åtta timmar för att skapa bättre förhållanden. Den återupptogs vid 21-tiden lokal tid vilket var vid 06-tiden svensk tid i morse. Den natursköna omgivningen kom inte alls till sin rätt i den becksvarta natten.

– Det var konstigt. Det var som om allt suddades ut. Isen var dålig men vi hade ingen tanke på att inte spela matchen, säger Colorados Nathan MacKinnon som assisterade till  1-0-målet i solskenet och nio timmar senare satte 2-1 i mörkret, enligt AP.

Normalt spelas den här typen av matcher inför tiotusentals åskådare på stora arenor för amerikansk fotboll eller baseboll. Nu var rinken uppbyggd vid 18:e hålet på golfbanan och de enda åskådare var de som på avstånd följde matchen från båtar och kanoter på Lake Tahoe.

– Det var lite slaskigt på några ställen på isen, men vi var redo att gå tillbaka. Men det var förmodligen ett bra beslut att ta paus till i kväll. Det här är ingen vanlig situation, men vi gör det bästa av situationen och hade kul där ute, sade Colorados Gabriel Landeskog efter beslutet om att skjuta upp matchen.

MER NHL: Milstolpe för Connor McDavid – snabb till 500 NHL-poäng

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.