Ryan Lasch avgjorde i sudden för Frölunda. Foto: Bildbyrån.

Utspelat Frölunda vann i sudden

Uppdaterad
Publicerad

Frölunda var golvat och uträknat men reste sig efter 0-10 i skott och 0-2 i mål. Göteborgslaget fick sista ordet när man vann mot Brynäs med 4-3 i sudden. Ryan Lasch siktade högt och avgjorde 28 sekunder in i förlängningen.

– Det var en viktig vinst och skönt att få göra mål. Nu har vi förhoppningsvis satt bollen i rullning, säger Ryan Lasch till C More efter den andra raka inledande segern.

Brynäs sköljde över Frölunda i början av matchen och gick fram till 2-0, Frölunda tog timeout efter 6.29 då det hade blivit 2-0 och 10-0 i skott innan Göteborgslaget växte in i matchen och hann kvittera till 2-2 innan första perioden var över.

”De var redo att flyga”

– Vi var inte med i matchen de första tio minuterna. Jag vet inte vad som hände, de hade hemmapremiär och var redo att flyga, beskriver Lasch den märkliga inledningen.

Men Frölunda vände 0-2 till 3-2 och höll ledningen till 58.43 när Joel Kellman styrde in 3-3.

– Det var väldigt skönt att få till kvitteringen. Vi hade sedan ett friläge att avgöra matchen i förlängningen men direkt på det vände de och gjorde 4-3. Det var en otroligt jämn match, säger Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.