Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se talangens klassmål mot Vancouver i spelaren ovan. Foto: NHL.com

Vancouver åkte på sjätte förlusten de sju senaste matcherna: ”Måste till mer desperation”

Uppdaterad
Publicerad

Vancouver förlorade hemma mot Los Angeles med 5-1 och åkte på sjätte förlusten de sju senaste matcherna och har tappat positionen som NHL:s bästa lag.

– Vi spelar inte bra. Det enda sättet att komma ur det är att fortsätta jobba hårt och förstå att det kanske måste till lite mer desperation. Det är klichéer förvisso men det är det som gäller. Det är det enda vi borde fokusera på vid det här laget, säger Vancouvers Ian Cole till NHL.

När Vancouver låg på för en reducering kom Los Angeles i en snabb omställning. Backen Brandt Clarke sågade sig fram med Quinton Byfield. Med fart tog sig Clarke förbi Vancouvers målvakt och lade in 4-1 med en backhand och avgjorde matchen med sitt andra mål i NHL-karriären.

Tvåa efter Florida i hela NHL

När slutsignalen ljöd knöt Los Angeles målvakt Cam Talbot näven efter att ha räddat 22 av 23 skott och blev snabbt gratulerad av lagkamraterna medan Vancouverspelarna snabbt lämnade isen.

– Det var definitivt de bästa 60 minuterna från start till mål för säsongen. Jag kan inte komma på ett enda misstag i hela matchen, säger Talbot efter matchen.

Kings ledande målskytt Adrian Kempe missade sin andra raka match och har åkt hem till Los Angeles för att undersöka sin skadade handled ytterligare.

Trots den djupa formsvackan har Vancouver bara Florida före sig poängmässigt i hela NHL.

NHL

Vancouver Canucks logo

Vancouver Canucks

1 - 5

Los Angeles Kings logo

Los Angeles Kings

0-1, 0-1, 1-3
Rogers Arena, Vancouver
Publik: 18801

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.