Elias Pettersson och Elias Pettersson Foto: Bildbyrån

Vancouver draftade Elias Pettersson – igen

Uppdaterad
Publicerad

2017 draftades Elias Pettersson av Vancouver Canucks och nu är han en av lagets största stjärnor. I dag draftade det kanadensiska NHL-laget Elias Pettersson igen.

– Jag är lite chockad. Det är bara fantastiskt, säger han till NHL:s hemsida.

Det är som gjort för att skapa förvirring. Efter att NHL-draften i dag fortsatt har Vancouver Canucks nu två Elias Pettersson i sin organisation.

Den nya Elias Pettersson är en 18-årig back som den gångna säsongen spelade i Örebros SHL-lag och juniorer. Han valdes i den tredje rundan som nummer 80 totalt.

Backens favoritspelare är just stjärnan Elias Pettersson, men hur de ska göra med namnen på tröjorna om han tar en plats i NHL-laget har han inte funderat på.

– Jag vet inte, han får bestämma.

Förste svensk att gå i årets draft var Djurgårdens Jonathan Lekkerimäki och även han gick till Vancouver. Det börjar bli många svenskar i klubben som har en svensk general manager i Patrik Allvin och bröderna Henrik och Daniel Sedin i ledarroller inom organisationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.